Spikmatta - Fungerar det?

Uppdateringen av bloggen har inte varit den bästa men ibland blir det så!

Ingen har väl undgått att se spikmattor i var och vart annat skyltfönster. Från att ha varit en pryl för hälsofreaken till att bli årets julklapp och finnas både på Ullared och i kiosken på hörnet är den ganska omdiskuterad. Vissa säger att det är humbug och andra har upplevt mirakulösa effekter på både ryggont, stress och annat.
Det enda jag kan gå efter är min egen erfarenhet och den är väldigt positiv. Jag använder den främst som ett sätt att slappna av och komma ner i varv men också för att mjuka upp ryggen då jag får ryggskott ibland. De första minuterna är ibland outhärdliga men sedan släpper smärtan och en intensiv värme känns över hela ryggen. Jag somnar ofta och kan då ligga på den i timmar, men annars försöker jag att i alla fall ligga 30 minuter för effekt.
Den går som sagt att köpa nästan överallt, sportbutiker, hälsokost, Clas Ohlsson m.fl. Priset varierar beroende på om det är en "äkta" eller kopia men jag har svårt att se skillnaden på dessa. Själv råkar jag ha den "äkta" Shakti-mattan men det är mest för att jag köpte den innan den blev så populär och det ploppade upp kopior.
Prova själv eller köp den i julklapp till någon som behöver stressa av eller har ryggproblem!

RSS 2.0