Recept på trollkulor

Gott och lite nyttigare godis utan socker och mjölk (glutenfri om du använder glutenfria havregryn)

1 apelsin
1dl klippta torkade osvavlade aprikoser
2 msk solrosfrön
3 msk kakao
4 msk honung
Ca 1 dl havregryn
4 msk kokosflingor + 1 dl för att sedan rulla bollarna i.
Gör så här:
Pressa apelsinen. Mät upp 4 msk apelsinsaft och häll den i en skål som kan vara i en mikrovågsugn. Häll även honung i skålen och ställ in den i microvågsugnen i 1 minut på full effekt. Honungen har nu smält.  Tillsätt aprikoser och solrosfröna och kör allt med en mixerstav. Du har nu fått en lös aprikospuré som doftar av apelsin och honung. Häll i havregryn, kakao och kokos och rör om ordentligt med en slev.

Häll kokos i en djup tallrik. Gör små kulor av smeten och rulla kulorna i kokosen.

 

 


Frukosttips

Lättkesella är ett bra alternativ till yoghurt om man vill få in mer protein i kosten. Man står sig länge och det går att använda till massor. Jag brukar ibland äta:
1/2 - 1 burk lättkesella
färska bär
en liten klick flytande honung
solrosfrön eller andra frön/nötter

Smakar gott och är en bra start på dagen.

Favoriten

Eftersom jag inte dricker kaffe (jag blir som en duracellkanin av det) blir det en del te. Min favorit är "yogi" som finns i en massa olika smaker. Gott, kryddigt och utan svart te, finns i de flesta matbutiker och på hälsokosten.

Thaiboxing

När jag var "ung" tränade jag en del Thaiboxing. Jag slutade eftersom jag inte hade tid att träna det så många gånger i veckan samt att jag inte var så sugen på att tävla. Det är dock en träningsform som är GRYM både för styrka, koordination, uthållighet och kondition. Bilden är tagen i våras av Fotografica.se, många år efter att jag lagt den här träningsformen på hyllan.

Har du Ortorexi?

Här kan du göra ett test som indikerar om du kan lida av störningen Ortorexi, dvs att du är sjukligt hälsosam. Jag fick testresultat 18 vilket anses på gränsen om man inte jobbar med träning och hälsa vilket jag ju gör. Jag kanske ska äta lite fler kanelbullar då ;)..

RSS 2.0