Stegräknare

Alla har väl vid det här laget hört talas om en stegräknare. Alltså en liten manick som man sätter någonstans på kroppen och som sedan registrerar alla steg man tar. Det finns olika typer och prisklasser. Allt från en hundralapp till strax under tusenlappen. De mer avancerade räknar även ut hur långt i km man går, kaloriförbrukning m.m. Jag köpte min på Hälsokost men finns att beställa för en billigare penning på nätet. Den heter Omron Walking Style II.



En stegräknare har verkligen en motiverande inverkan på de flesta och avslöjar i många fall varför en del håller sig inom normalvikt medan andra inte gör det trots att de verkar träna ungefär lika mycket. Ofta speglar stegantalet  på mätaren väldigt korrekt anledningen till detta. Vi är helt enkelt olika "hurtiga" i vår vardag och ett bra sätt att mäta detta är med just en stegräknare. 

De allmänna rekommendationerna för hur många steg man bör ta under ett dygn för att uppnå hälsoeffekter är 10 000. Det kan låta mycket och det är en del också om man till exempel har ett stillasittande arbete. En person med ett kontorsjobb kommer sällan upp i mer än 1000 steg om dagen om de inte går till och från jobbet eller har ett extremt stort kontor att röra sig i :). 

Tips:
Gå ihop några stycken och starta en tävling. T.ex. "Först till 100 000 steg". Jag lovar att många kommer att tappa vikt redan efter några dagar förutsatt att det handlar om tidigare inaktiva personer!

Lycka till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0