Funkar pulverdieter?

I alla tider har människan velat ta genvägar om det finns och så också med vikt och hälsa. Pulverdieter är något som säljer som smör men funkar det?

En pulverdiet går oftast ut på att man under en begränsad tid (ex 2 veckor) bara äter pulversoppor eller bars som ingår i dieten. Det totala kaloriintaget på en dag blir ungefär 500 kcal vilket är ca 1/4 av normalt dagsintag. Kontentan av detta är naturligtvis en viktnedgång, och en ganska drastisk sådan. Följs dieten tappar de flesta runt 10 kg på bara några veckor. Det låter ju bra, men fungerar det i praktiken. Jag skulle svara att JA det fungerar om dieten hålls till punkt och pricka, MEN för att kunna hålla dieten krävs en otrolig självdisciplin. Personer som ofta prövar dessa dieter brukar (jag säger inte att alla är så) ha brist på just disciplin. Det är ofta därför de dragit på sig några kilon för mycket. Chansen att de skall klara 2 veckors svält är ganska liten och OM de uthärdar dessa veckor "belönar" de ofta sig själva med att unna sig lite extra. På några veckor är de flesta tillbaka på ruta noll och de där hemska dagarna med pulversoppa och kurrande mage var helt förgäves.
Visst kan det vara en idé för att komma i bröllopsklänningen eller vinna ett vad eller något annat kortsiktigt mål, men i det långa loppet är jag helt övertygad om att DET FINNS INGA GENVÄGAR. Det skall dock tilläggas att de som förespråkar dessa pulverdieter också jobbar för att förändra konsumenternas matvanor när mat succesivt introduceras efter några veckors pulverdiet. Tanken är bra och genomtänkt men tyvärr är det få som har så stark karaktär att de klarar veckor utan riktig mat. Har du klarat detta är det bara att gratulera, jag har hittills inte träffat någon som gått igenom en diet och lyckats behålla sin viktnedgång. Tyvärr...

Kommentarer
Postat av: Ella

Jäklar! Ge mig genväg!! ;-)

2009-10-26 @ 20:29:46
URL: http://www.ellasweb.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0