Vilka är dina undanflykter?

Jag vet inte hur många som i början av året efter ett surt nyårslöfte köper ett dyrt gymkort som de sedan använder max 1 gång i månaden. Varför? De vanliga orsakerna är att de tycker inte att de har tid, de vet inte vad de skall göra när de är på gymet, eller de har ingen att träna med. Svaret för detta är förstås att man kontaktar en PT som hjälper till med dessa punkter. För dem som inte känner att de har råd med en PT kan det vara en idé att sätta sig ner i 10 minuter och tänka omkring sin träningssituation.

Hur får jag tid att träna?
Skriv upp hur många tillfällen du kan tänka dig få tid att träna i veckan. Var inte för hård mot dig själv, då blir det lätt orealistiskt och istället struntar du i att träna alls. Ibland kanske det bara finns möjlighet en gång i veckan men det är ju bättre än inget! Vad kan du tänka dig att välja bort som tar tid? Kanske strunta i att titta på TV en gång i veckan eller kanske gå och träna på lunchen någon av vardagarna.
Hur blir jag motiverad?
Har du någon kompis som också är lite trögstartad? Gå tillsammans eller gör en tävling med ett bestämt mål t.ex. "Innan jul skall vi ha gått ner 3 kg eller innan jul skall vi ha varit med på 10 spinningpass" eller dyl. Den som vinner får en belöning ni själva bestämmer. Vilken tid har du lättast för att göra det du ska på dagen? Det är kanske svårare att komma iväg till träningen när du först satt dig i TVsoffan än om du går direkt från jobbet. Om du har ett jobb du börjar sent är det kanske bättre att träna en stund efter frukost när du inte kan skylla på att det blivit för mycket att göra under dagen.
Vad ska jag träna?
Många jag pratar med vill gärna utnyttja de olika passen som finns på träningscentret. Problemet är att de tror att de är mycket sämre än de andra och att de inte vet hur man gör. Lösningen på det är förstås att gå på ett pass och testa. Det bästa är kanske att välja ett pass som inte innehåller så mycket koordination så minskar risken för att halka efter eller tappa bort sig. Body Pump är styrketräning i grupp och en träningsform som lämpar sig för i princip alla eftersom man anpassar nivån själv genom tyngden på sina vikter. Det är inte vidare mycket koordination och är populärt både hos kvinnor och män. Man tränar hela kroppen och det enda man behöver tänka på är att försöka hålla rätt teknik. Det kan kännas stressande och förvirrande i början när alla springer och hämtar alla möjliga olika grejor och vikter men häng bara på instruktören så klarar du det galant!
Mitt tips är alltså att utnyttja ditt träningskort med att ta hjälp av instruktörerna på gruppträningen om du känner att PT-timmar kostar för mycket. På de flesta större träningscenter finns ett stort utbud där något borde falla dig i smaken, det gäller bara att våga prova. Det är ju inte värre än att du inte går på det passat något mer om du tycker att det känns helt bedrövligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0