Forts. träning efter graviditet

Hej igen! Fortsätter här på mitt inlägg nedan..
OM man upplever sina lår och sin rumpa lite mer likt gelé än innan graviditeten så finns det bot för det också: Mycket vilja och träning :).
Har man möjlighet att gå på gym så finns det all möjlig styrketräning för benen med olika maskiner och vikter vilket hjälper till att "fasta" till lår och rumpa. Många uplever dock att det mest effektiva är förbrännings/konditionsträning såsom löpning och cykling. Är det vinter och kallt ute så är det att föredra att vara inomhus och på de flesta gym har de löpband och motionscyklar och/eller spinningpass. Fördelen med spinningpass är att man ofta ger lite mer när man tränar i grupp även om du helt och hållet bestämmer intensiteten själv. Löpträning är svårt att ge allmänna rekommendationer eftersom det beror på tidigare erfarenhet, vikt, skador m.m. men en bra start kan vara lågintensiv intervallträning där man varvar passet med löpning och rask promenad. En pulsklocka kan vara en bra investering för att lättare hålla koll på intensiteten samt att få en liten motivationshöjare då det ju är lättare att se sina förbättringar med ett mätinstrument.
När våren och sommaren kommer finns det hur mycket möjligheter somhelst att träna även med ditt barn. Om bebisen är tillräckligt stor för att sitta i barnsadel så behöver du inte ens barnvakt och dessutom brukar det uppskattas av den lille att se världen svischa förbi (eftersom du ju cyklar snabbare än tåget efter alla vinterns spinningpass)! Löpning kan vara lite svårare. Det finns olika typer av löpvagnar(ex. Baby Jogger Performance, Baby Travel Runner, Chariot Cougar 1, Croozer Kid 1, Cykelringen Sleipner Comfort ) som jag inte har någon egen erfarenhet av men det hämmar ju löptekniken en aning att hålla i vagnen så de flesta föredrar nog ändå att utföra den typen av träning utan barn!
"Sleipner sport" från cykelringen.se
Det första året får bebisen ligga på latsidan med sedan... eller?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0